Latvijas amatniecības kamera

LAT | ENG | RUS | GER
   

Minsteres Amatniecības kameras parstāvju vizīte Latvijā

           No 15. līdz 19. septembrim Latvijas Amatniecības kamerā viesojās pārstāvji no Minsteres Amatniecības kameras, kā arī Minsteres Amatniecības kameras uzņēmumu pārstāvji. Galvenokārt tās bija sievietes no metālapstrādes, kokapstrādes, elektroinstalāciju u.c. uzņēmumiem. Apmaiņas brauciens Latvijā notika Leonardo da Vinci projekta “Sievietes Amatniecības uzņēmumos un MVU” ietvaros, kurā viena no sadarbības partnerorganizācijām ir arī Latvijas Amatniecības kamera.  
          
Viena no būtiskakam lietām, kas interesēja vācu uzņēmējus šeit, bija iepazīšanās ar Latvijas uzņēmumu darbību un situāciju MVU sektorā, ka arī kontaktu dibināšana. Vācu parstāvji viesojās vairākos Amatniecības kameras uzņēmumos. Viesojoties vienā no tiem - Ināras Orlovskas vadītajā uzņēmumā SIA Apdarnieks, tika apskatīta Dikļu pils, kur I. Orlovskas uzņēmums ir veicis fasādes un iekštelpu apdares darbus. Tika izteikta atzinība par tik profesionālu un liela apjoma darbu, ka arī par radošā un vēsturikā apvienojumu  Notika viesošanās arī Maiznieka meistara Normunda Skauģa uzņemumā „Lāči”, kur N. Skauģis iepazīstinaja ar savu uzņēmumu, maizes cepšanas tradīcijām un darba procesu. 
 
          Svarīgākais pasākums šīs nedēļas ietvaros bija mobilitātes sanāksme Leonardo da Vinci projekta „Sievietes amatniecības uzņemuma un MVU’ ietvaros, kas notika 18. septembrī Rīgas Domē. Sanāksmē piedalījās gan parstāvji no Latvijas Amatniecības kameras uzņēmumiem, kuri iepazīstinaja ar savu uzņemumu specifiku un situāciju MVU sektora Latvijā, gan projekta partneri no Orleānas (Francijas) Amatniecības kameras, Egeres (Ungārijas) Tirdzniecības un Amatniecības kameras, Sieviešu Uzņēmēju Apvienības parstāve no Briseles, ka arī profesors Francs Lange no Šveices.
         
Sanāksmes galvenā tēma – MVU un amatniecības uzņēmumu attīstības iespējas Eiropā un Latvijā, īpaši uzsverot sieviešu uzņēmēju lomu to attīstībā, kā arī nepieciešamība pēc MVU biznesa apmācības programmas. Sanāksmi atklāja Ekonomikas Ministrijas Komercdarbības attīstības nodaļas vadītāja Ilze Beināre, kura runāja par MVU attīstības nepieciešamību un atbalstu, kā arī sieviešu uzņēmēju stāvokli Latvijā. Sanāksmē tika plaši apspriestas gan Eiropas institūciju un lobiju organizāciju darbība un struktūra, ES atbalsta iespējas uzņēmumiem Latvijā un Eiropā, kā arī situācijas analīze Vācijā un Francijā MVU sektorā. Ar ļoti plašu un izsmeļošu prezentāciju par jaunu atbalsta programmu uzņēmējiem Latvijā uzstājās Latvijas Investīciju un Attīstības Aģentūras (LIAA) parstāve Anita Ābola, kura iepazīstināja ar tikko atvērto Enterprise Europe network programmu un tās mērķiem un biznesa atbalsta veidiem. Sīkāku informāciju par šo programmu iespējams atrast www.een.lv, kā arī ir pieejami bukleti par šo programmu Latvijas Amatniecības kamerā, Amatu ielā 5.
          Uzņēmumiem, kuriem interesē sadarbība ar vācu uzņēmumiem, ir iespēja kontaktēties ar sekojošiem uzņēmumiem, kuru kontaktus atstāja šo firmu pārstāvji:

Galdniecības uzņēmumi
B.&H. Schröer GmbH
www.tischlerei-schroeer.de/ 
Wieskötter GmbH
www.tischlerei-wieskoetter.de/
Tīrīšanas serviss
CONZEPT GmbH
www.conzept-gs.de/
Metālapstrādes uzņēmumi
KS-Gebäudeservice GmbH
www.ks-gebaeudeservice.de/
Arnskötter GmbH
www.arnskoetter.de/
Apsildīšanas un ventilācijas sistēmas, elektro instalācijas
ELETEC
www.eletec.de

Kontaktinformācija:
Kristīne Kazāka
Projektu vadītāja
Latvijas Amatniecības kamera
Tel:   26354878  
E-pasts: kristine@lak.lv

 

    Kontakti

LAK Amatu iela 5, Rīga
LV - 1050, Latvija

E-pasts: lak@lak.lv

LAK informācijas birojs

tālr.: 67213007

Izglītība un kvalifikācija
tālr.: 67213007, 29192884

e-pasts: diana@lak.lv